معجزه فیبرهای غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها‌

تبلیغات

تبلیغات



فروشگاه شارژ کانون خیریه دانشجویی امام حسن مجتبی علیه السلام دانشگاه مازندران

ختم صلوات

ختم صلوات

موضوعات

موضوعات

کودک
نوجوان
جوانان و بزرگسالان
خانواده
سبک زندگی
...
پزشکی، بهداشت و سلامت
آشپزی
فرهنگی - مذهبی
علمی ، دانش و فنّاوری
مطالب خواندنی
مطالب طنز
تصاویر
جستجو

جستجو

پیوندهای روزانه

پیوندهای روزانه

لینک دوستان

لینک دوستان

صفحات جانبی

صفحات جانبی

امکانات جانبی

امکانات جانبی

خبرنامه وب سایت:





  تماس با ما دریافت کد پیغام خوش آمدگویی

معجزه فیبرهای غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها‌

بسم الله الرحمن الرحیم

 

معجزه فیبرهای غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها‌

خبرگزاری فارس: معجزه فیبرهای غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها‌

بسیاری از مردم شناختی از فیبرهای غذایی ندارند و به خوردن غذاهای حیوانی و نشاسته بسنده می‌کنند؛ غافل از اینکه فیبر غذایی موجود در میوه‌ها و سبزی‌ها به کاهش بسیاری از بیماری‌ها کمک می‌کند.
 

بسیاری از مردم اطلاعات چندانی از رعایت هرم غذایی و مصرف درست غذاهای مختلف از جمله میوه و سبزی، فرآورده‌های لبنی، نان و غلات، فیبرهای غذایی و گوشت و فرآورده‌های آن ندارند و گاهی ممکن است در مصرف هر یک از آنها افراط یا تفریط کنند.

 

شیوا فرجی، متخصص تغذیه در مورد نقش فیبرهای غذایی بر سلامت بدن در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: فیبر (الیاف غذایی) ماده‌ای است که در گیاهان وجود داشته و برای بدن قابل جذب نیست اما نقش بسیار مهمی در بدن ایفا می‌کند و پاکسازی دستگاه گوارش و خارج کردن سموم از بدن از جمله آن است.

 

وی افزود: سبزیجات تازه، خرما، نانهای سبوس‌دار، برنج پخته شده، آناناس، انواع سبوس و میوه‌های مختلف حاوی الیاف غذایی هستند اما مواد غذایی حیوانی مانند گوشت و تخم‌مرغ این ماده تأثیرگذار بر سلامت بدن را ندارد.

وی با اشاره به اینکه، اگر چه فیبر غذایی در بدن هضم نمی‌شود ولی مسیر عبور دستگاه گوارش را پاکسازی می‌کند افزود: فیبرهای غذایی و فرآورده‌های حجیم در شیر و دیگر فرآورده‌های لبنی وجود ندارد و توصیه می‌کنیم افراد روزانه بین 20 تا 35 گرم فیبر غذایی را با خوردن میوه و سبزیجات و یا نانهای سبوس‌دار برای بدن خود تأمین کنند.

فرجی در مورد مزایای دیگر فیبر غذایی گفت: مصرف اندازه فیبر باعث تسهیل در دفع مواد زاید از بدن می‌شود به شرط آنکه در هر بار مصرف به همان نسبت آب هم نوشیده شود در غیر این صورت خطر ابتلا به یبوست زیاد خواهد شد.

عضو انجمن تغذیه ایران گفت: البته نباید در مصرف فیبر غذایی زیاده‌روی کرد چرا که مصرف ناگهانی و زیاد آن سبب بروز نفخ یا اسهال می‌شود.

این متخصص تغذیه کمبود مواد غذایی فیبردار را دلیلی در بروز آسیب‌های مختلف عنوان کرد و گفت: کاهش تحرک روده، افزایش جذب کلسترول، افزایش خطر ابتلا به بواسیر، افزایش وزن، خطر ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطان روده به علت تماس طولانی مدت مواد سرطان‌زا روی مخاط روده از جمله آسیب‌هایی است که افراد با مصرف نکردن مواد الیاف‌دار بیشتر در معرض آن هستند.

وی به افرادی که تمایل دارند تا وزن خود را کاهش دهند توصیه کرد: خوردن غذاهای پرفیبر را در دستور غذایی خود قرار دهند چرا که رژیم غذایی سرشار از فیبر از فشار کبد و مثانه، دیابت، فتق و واریس و بیماری‌های قلبی و عروقی نیز کم می‌کند.

 

 



مطالب مرتبط


بخش نظرات این مطلب



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      چت باکس

      چت باکس